打印 上一主題 下一主題
收起左側

內功(法師)討論區

關閉 [複製鏈接]
Originally posted by deadmatch at 2006-7-7 02:13:
法師吾會冇得玩.....
第一︰ 強化戒指和頊錬都會加攻....並不是加抗性....
第二︰ 法師強的地方是高攻來又有各種附加效果,eg:暈人....
第三︰mp夠多......護體夠多...........(如果你係全心)
第四︰ ...

強化界指有上限的 最多2x到 如果你d界指強到2x
換界指又強到一樣數值 咁每一隻界指+既攻擊力就只有3~4% 換句話說換一次裝就+到6~8%
人地換左武器又組合同強化數值一樣既話eg.25lv刀+4(*50)--->29lv+4(*50)
攻擊一定加超過10%
頸鍊唔使講la 強化數值一樣既話 攻就唔會加

第二︰ 法師強的地方是高攻來又有各種附加效果,eg:暈人....

聽d人話+金抗可以抗暈(仲未證實係唔係真既)

第三︰mp夠多......護體夠多...........(如果你係全心)

mp多有鬼用 mp可以當hp咁扣咩   護多:護係可以係好短時間內扣晒
即係話 雖然人地要耐d先可以ko你 但係你攻加得冇人地咁多 你都ko唔到人

我33lv 防用埋金鐘有418 試過俾個33lv刀 一下一擊KO左 扣26XX 你話有冇得打
我+左51點體 165點心 HP12XX 護2XXX

[ Last edited by admeter on 2006-7-9 at 07:59 AM ]
回復 支持 反對

Originally posted by admeter at 2006-7-9 15:53:

強化界指有上限的 最多2x到 如果你d界指強到2x
換界指又強到一樣數值 咁每一隻界指+既攻擊力就只有3~4% 換句話說換一次裝就+到6~8%
人地 ...

講真~你愈玩就愈知法係最屈機既~宜家你33lv就係度嘈嘈嘈~不如唔好玩~你覺得廢既話都唔會玩法啦~咁你自己又玩法~??
回復 支持 反對

關於無真技一事....
我地雖然無真技,但係有真氣.....
你試下真氣12層,d招12層.........扣得重"容"過刀手

關於吾夠高攻....
admeter...我想問問你係吾係玩全心法c.......
你吾係全心法c.....緊係吾夠高攻.....大約過了130點心...每升一點心大約加10點攻..
咁你話會吾會差得去邊
回復 支持 反對

我是點4心2體~
還不錯練哦~
回復 支持 反對

Originally posted by deadmatch at 2006-7-10 04:10:
關於無真技一事....
我地雖然無真技,但係有真氣.....
你試下真氣12層,d招12層.........扣得重"容"過刀手

關於吾夠高攻....
admeter...我想問問你係吾係玩全心法c.......
你吾係全心法c.....緊係 ...

我唔係全心 而家12力 12敏 51體 165心 5心1體到
只係覺得攻既升幅唔夠人地外功咁高

[ Last edited by admeter on 2006-7-11 at 12:43 AM ]
回復 支持 反對

我(全心法師)現在每升一級,技攻大約加60-80左右
回復 支持 反對

不過d人話體法pk勁好多wo...打怪又好擋...大家點睇?
回復 支持 反對

Originally posted by hins at 2006-7-12 22:08:
不過d人話體法pk勁好多wo...打怪又好擋...大家點睇?

前期會係既~不過一到高lv就會睇到同全心法既分別~因為無加心~所以d魔攻會好低~剩係得個擋字~
回復 支持 反對

咁如果加全心既話 同人比武勁唔勁???
回復 支持 反對

Originally posted by hins at 2006-7-12 14:08:

咪淨係得個擋字lo= = +心有+內攻攻擊力
體法就蝕左d攻 團練就好用既 單練都唔知要幾多下先搞掂d怪 mp又少 咁又係練得慢
pk就唔知..
回復 支持 反對