查看: 2964|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 弓手pk 教學 ( 潮流輕開教學帖=口= )

弓手...pk 黎講 , 算係法系ge 惡夢....

pk教學再下 ( 我太好人唔洗回帖=口= )

弓手的sp技點比較上多 , 學技更有彈性

講下弓手D常駐技先啦 ._.

弓手比較上少常駐技 , 得
戰矢強擊
活氣調神

雖然少 , 但係弓手係全曙光最高會心ge職 ,戰爭中用來壓制對手比任何職還好 ,
武器:
弓 ( 廢話 )
弩 ( 又係廢話="= )
刀 ( 無咩用 )
長兵 ( 都係無用 )

技招有咩用?!

濺血強射 : 必學 , 學哂佢52lv 有大技 , 簡單攻擊技 , 打洞怪幾岩用
泣血箭 : 必學 , 每秒扣血 , 仲要10秒 , 對重創對手好有用
致命射擊 : 係幾高攻 , 不過出技真係太耐 , 無咩用 , 仲有sp可以點
束縛箭 : 必學 , 可以定人唔可以郁 , 不過佢唔等於戰ge"晕"
靈氣斬 : 出技幾型 . 不過無咩用 ( 只係用係短兵 )
戰矢強擊 : 必學 , 加會心 , 仲要加好多 , 最好點哂佢
奪魂飛射 : 可學可唔學 , 多玩pk 可以學 ( 克法系 )
準心偏離 : 降會心 , 我覺得無用...
憎恨消除 : 唔知有咩用...唔好點...
活氣調神 : 我覺得弓手好多cp , 可學可唔學
流星飛矢 : 想快速大範圍秒人就學
火焰箭: 一定要學 , 打咩職都岩用
回天箭舞 : 同戰打必學
擒天射月 : 唔想比人圍死就學

pk方法

戰 : 一定要食神毛 , 唔好比佢埋到你身 , 如果唔係你會好易死
    對戰一定要狂定 , 有扣血就學 , 出埋回天去扣佢防 , 
    定到最後1,2秒就一定要走 , 要邊打邊走型咁pk , 好快佢就會
    得返好小血 , 不過要注意cp

弓手 :  同戰一樣~

盜 : 難對付 , 因為佢會潛 , 對盜最好拿多D 藥 , 其實同戰差唔多.
            不過唔好比佢用招鏢技定到 , 定到你好易死
            ( p.s. 盜好高miss ?! 放心 , 弓手都有+會心補返數 )

仙法 :  一定要著布裝 , 基本上你定到佢你就一定贏 , 唔想定就用泣血 ,
           唔想比佢扣到咁少就要用火焰箭 

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
killeralan + 5 內容精彩

查看全部評分

回復

不hide文章@_@相信這帖將會沉...

何時出法職教學@_@這排全是物攻職業教學...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................................................................................

回復 支持 反對

@0@""""
估唔到變左個潮流- -"
都好~>﹏<大家又多d攻略分享出尼xD"
回復 支持 反對

戰士唔用弓就好易打= =
弓手打弓手通常高lv者都會贏...
賊仔潛左..要定你 你走唔甩...除左miss pk食藥比人鬧
法c 狂暴左 一野爆你半血 你唔定 奪魂又唔中 會點= =?
打幻c 機本上係打耐性 佢聰明小小都可以秒到你= =(我打親果d都好蠢 次次都心急死:lol )
打ec其實好易 本人唔高44lv 打得贏53lv 佢開盾 你就馳靈走佬 得佢
回復 支持 反對

基本上布裝角色得醫可以同弓手打
無敵盾加60連定身 如果弓唔用布裝 已經可以立即秒殺
回復 支持 反對

幾時出ec架- -......

ec淨係1開波出哂被動技,再定人- -?
回復 支持 反對

thz晒丫~_~
但係....好似有d係向至頂到copy咁...."
回復 支持 反對

我自己一隻一隻打黎架= =
回復 支持 反對

我講好似姐
唔好咁敏感(迷:好似你敏感多d lo )
回復 支持 反對

kaka我地尼d堅持自行創作-3-選版主的你要加油xD"
回復 支持 反對