查看: 4518|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 正統弓手PK教學

先介紹下自己先=_=我id:雪蓮 66鵬射(停左幾個月冇升o.o)你地o係天女應該成日見到我-v-曙光入面可以話數一數二o既弓手@@(狂怒<==攻太高 佢70左嬴左1~2次 沙羅<=未正式同佢隻揪過)
之前百日好似post過一次,d料錯q晒,等我黎教多次啦
先講技配點:
定箭(加爆)
泣血(加爆)
血濺(3lv)(學奪魂飛射最低要求)
準心(加爆)
奪魂(加爆)
火箭(加爆)
流星(唔好學= =除非你真係好需要要黎拖怪帶升or恰新手,學左唔好問我其他技點配@@)
致命(隨你鍾意,我e家66lv冇學到呢招仲有5點剩)
回天(其實冇用- -出技要load 2s,又唔係100%減防 但見佢62先學得~"~唔試下玩對唔住自己)
擒天(學唔學隨你o既= =就算pk我都好少好少用到 係有時打盜用,但唔係次次有效果 實用性唔大)
靈氣斬(同致命一樣,到最後有點突加黎玩下冇所謂 即係話廢技= =)
戰矢(唔洗問啦吧= =弓手最自豪就係佢o既會心,加爆呢招啦)
活氣(我都會建議加爆,因為同戰pk打持久戰會唔夠cp)
憎恨消除(睇招技介紹都知廢啦= =)
大致上我相信大家都冇咩問題,大多數人都係疑惑在幾招,奪魂準心濺血致命呢4招 先講奪魂,好多人話冇用,當然,係pk先有用= =4lv有80%唔係一定中效果,但係有時你打團戰o既話,o岩o岩出完定箭 你都可以用呢招封住法職技(ec定身補血都封到)雖然效果得6秒,但回技快,效果完,技就回完 跟住到準心,射中左會減人命中 最主要用黎打戰用  濺血:好多人話呢招回技快,可以狂出,但基攻太低,你用呢招打戰=r痕 打其他低防職= =點解唔用d基攻高o既爆死佢姐?.?最後係致命 呢招野係弓手技基攻最高,但佢同火箭差唔多,2招頂lv都係差百幾基攻(射出黎差20都唔知有冇= =)問題係佢冇效果,出呢招不如出火箭搏佢中效果= =你定箭4lv得果8秒,頂多俾你出3招技 打戰,你基攻幾高都係同佢r痕 打法職,基本上泣血+火箭中左(爆埋o既話應該收得皮= =)同埋係都放奪魂搏封佢魔啦
技講晒,之後講pk
先講戰
我相信曙光最多人玩o既都係戰,所以我打戰好有經驗@@我同所有lv o既戰都打過 打戰一定要食毛-o-(除非佢唔渣弓)唔食毛你數得毛@@一開始落定箭先,之後拉後(因為大多都搵弓射你- -)之後返黎再落埋泣血 火箭 準心 之後就好跑了@@等定箭回技,再返轉頭定(如果準心中左o既話個效果維持都有成十幾秒 呢個時候佢射你唔會下下中,同埋你落技再拉後,頂多食3野 miss左1~2野o既話你都唔會好傷)基本上就係係咁拉打,睇返住對手開馳靈果d,你要跟住佢開,唔係走唔切(坐雲都得=-=)同埋你可以善用獸大 不過係得d你打得入o既戰先會有明顯作用(打佢有1x都夠了)次序如下:定箭=>泣血=>(可以射1~2箭,唔射都得)=>獸大=>火箭=>定箭=>準心 打得入果d戰呢,俾你完成呢個combo基本上都冇三份一~一半血= =睇返你打佢幾多啦,我會建議去到中段/埋尾先用 基本上打戰係鬥磨,自己小心d囉 由其是68上戰 闇月3lv好痛= =基本上你俾佢暈到一野你埋得單
之後講仙法先啦=v=
仙法呢,60上o既,你唔著布裝就80%秒硬嫁啦- -好簡單,佢一野秒你唔到佢收得皮,血少防低,出任何一招先都冇問題,你可以出火箭搏會心秒,安全d o既,咪落定/奪魂囉
幻c:
幻c~"~要睇返條友魔攻 基本上一定一定要著布裝= =唔係冇勝算(係完全屈死果隻)佢訓技好快,時間又長 就算俾你同出到1技,之後你都係要食返佢 高lv幻我淨係同2個打過,影楓<==魔攻低- -冇著布裝埋佢單 MONK <==魔攻好那高= =(由於我冇布裝)所以只有俾佢屈死 (如果你有其他意見o.o歡迎發表 ps:60下果d唔好出聲話幻c廢)
ec:
好多人覺得ec最勁,因為60上ec定身可以效果未完就回技,又有聖盾,但對我黎講一樣冇問題o.o
佢唔同幻c,訓技唔會cut你技,定左之後你仲可以繼續射,打ec方法十分簡單,佢開聖盾o既,你射定箭之後係咁走,走到佢完聖盾,佢落定身先o既,你一樣出定箭,之後行前2步係咁射就得(基本上都殺得死)除非有時d忍樣又爆鐵甲丸呀~元氣符呀~食水果d
弓手:
弓打弓,睇lv啦= =
我打唔嬴狂佬有2個原因= =佢攻高我好多,會心都係 但又唔係一定打唔嬴o既~"~睇運啦(佢出現miss的話)對d低lv o既,最好用就係1招,用我上面打ec用定箭果個方法,嬴硬- -我發現好多弓手呢,都係鍾意係咁出技,用我呢個方法實同佢收皮,拿,大家一齊定,你出多我一招,我射多你8秒,你話啦- -邊個嬴?
盜:
呢個職- -..睇條友有冇敏裝,有敏裝o既話勝率=10% 因為miss到你喊(之前睇百日果篇野話有會心補返- -笑左..)我只可以講出佢唯一破綻,講到打法,只可以話..臨場自己執生啦- -盜潛左唔係一定玩晒,打盜最好行去一個空曠o既地方,佢一出現即tab(係講反應嫁啦= =)閃影太快有時tab唔切(但閃影唔會100%中效果)佢用飛刀技就一定tab到+出到技 但佢高敏你miss都係冇計

有咩唔明可以回post再問,呢幾日上唔到曙光都會多d黎呢度hea (其他職睇下都無妨,只少知道自己弱點都好)(本來唔想公開嫁=_=不過都就唔玩lu~教下人玩弓手都好o既,只少俾多d人知道弓手唔係無能,係睇你識唔識玩姐)  (不過本人都係建議玩盜都唔好玩弓= =)

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
killeralan + 5 精品文章

查看全部評分

回復

補充返少少先,狂暴果d唔識學,因為50lv轉3階都有一招,唔洗點o既 同埋..方法我就教左,但始終要自己多d磨練下技術,就算我都冇可能話100%打嬴某某咁 大家努力吧(順便下戰書@@天,你等多幾日,我on得返曙光同你打返場)
回復 支持 反對

頂返上黎先=口=....
回復 支持 反對

蓮蓮 你改做回復先面到啦-3-
d人唔會回人嫁-3-睇完就算- -
kaka@v@你終於出尼開post啦>﹏<
等左你好耐>v<
回復 支持 反對

老實講- -...唔識改
冇野做嘛,e家d新仔又硬j wo= =
回復 支持 反對

=.=  雖然戰士知道左我地ge打法 但係我地都係可以羸到  
補充番! 就算拉打戰士  有樣要都要記得
因為係天女pk 個時 有d戰好醒 佢地用回血技打幽幽黎回血  所以 弓手一邊拉打之餘 仲要射死d 幽幽=.= 唔係就好泄=.=
回復 支持 反對

如果個戰士既物爆高到咩甘,你點打得過佢- -
回復 支持 反對

先回渣渣= =
打幽幽咪即係哂時間= ="同埋佢地回血佢都係返轉頭搵啦 你又同時走緊 到你發現佢走返轉頭再追都追唔切啦..由佢補囉-0-佢中野泣血=冇補過 中埋火箭就gd了>v<
回信仔
爆高又點=_=?高極都好少會連爆幾下,弓手每出招一次 戰只有最多3下攻擊 我2千6血,佢3野爆得死咩= =同埋 如果中左準心,果3下都未必中晒
回復 支持 反對

我頂..........................
回復 支持 反對

太多字 好難睇 你試下改用點列la= =
睇完都覺得你篇野唔錯
回復 支持 反對