打印 上一主題 下一主題
收起左側

Evolution Fix 3,4 入門教學

回復 11# 的帖子

攻那方面你確認已研發了所有有關科技了 ?

壓制制度就是給木, 那就是一個壓制制度, 詳細的我不說了... (既然火雞說到

還有, 你要注意, 殺敵沒有任何木材得到的

精銳日本武士比基巴強這個不太清楚, 但只要給你一個例子, 相信你會明了,

為何在世紀帝國II內精銳聖騎的實力跟阿提拉(匈奴人)對打時, 結果會是聖騎勝利?
回復 支持 反對

精銳條頓武士 - 鑄造技術
睇番個正版1,4又真係寫住鑄造技術
我宜家都唔知aoc有呢個科技
(唔該改一改,我真係唔知佢係加乜)

ps:查實會唔會覺得土火+化學 聖騎+鍛造好d
成日覺得隻羅無化學好k形同埋拜騎12+0攻好q廢
回復 支持 反對

好多錯字

例如:甚,唔係什

此外,係模式,唔係模組=  =
回復 支持 反對

回復 14# 的帖子
啊...
原來如始

回復 13# 的帖子

沒有錯,

拜占聖騎算是強了
回復 支持 反對

原帖由 nomygf 於 25-1-2008 23:16 發表
回復 14# 的帖子
啊...
原來如始

回復 13# 的帖子

沒有錯,

拜占聖騎算是強了

鑄造技術...
aoc好似得鑄鐵鐵技術同鍛造技術...
咁鑄造技術係咪兩樣加埋?
ps:係此 唔係始
同埋...「什麼」係岩既繁體黎
回復 支持 反對

回復 16# 的帖子

Fixed, 是鑄鐵技術
回復 支持 反對

原帖由 可憐的小皮旦 於 26-1-2008 07:51 發表
4 : 以140木購買一隻破獲者並加200攻擊力

這是什麼東東..?

下 買破壞者喎
一買左出黎就係300攻
佢本身100攻 咁咪加左200攻囉
回復 支持 反對

原帖由 alesnow 於 26-1-2008 03:18 發表

下 買破壞者喎
一買左出黎就係300攻
佢本身100攻 咁咪加左200攻囉

留意下佢係破「獲」者, 唔係破壞者(謎之新兵種)
仲有...點解要「擭」得石材,而唔係「獲」得?
點解係「另敵軍...」唔係「令敵軍...」?

另外, evo初始研發科技好似冇列出來
後勤, 拇指環, 彈道學等等
回復 支持 反對

叫火雞講解個壓制制度啦:lol

同埋改返個bug"不列 飛箭"佢

同埋改下戰象出兵果到快小小/冇左個卡兵系統

次次有 小小lag d象就出唔到

win都變輸
回復 支持 反對

有錯??

5.5 Parasitism

當你到達指定殺敵, 你會收到額外的資源(石頭), 愈高等級, 石材量愈多, 但是當你進入殺敵1300時, 自爆系統便行執行(比起其他模式更快地進入), 而且, 1300殺敵後, 主塔加的血會比其他的快上快, 如果你想使用的話, 必須諗清楚。[原文 : Evolution > Hints ]
此模式普通翻譯作寄生狀態。

等級1 每個殺敵可得到額外的 10石材  (無需升級, 此為始起級別)
----->等級2每個殺敵可得到額外的 50石材   (升級需要 120 石材)<-----
----->等級3每個殺敵可得到額外的 100石材 (升級需要 300木材)<-----

這個模式最等級高時, 每殺敵可擭多100石材, 這是十分佳的,
而且這個模式也是在2 @ 4 當中間中發生的三分城(三分鐘升至城堡時代) 所需的模式,
要給別人合兵的話, 用這個是不錯的啊。

level 2 升級所需唔係80木+80石????
level 3 升級所需唔係150木+150石???
回復 支持 反對