打印 上一主題 下一主題
收起左側

兵堡 1打1必勝教學 新手學了不會怕

關閉 [複製鏈接]
原帖由 kagten 於 3-10-2008 23:52 發表

唔係新唔新鮮的問題
係多唔多人識用既問題
我諗你都識惡人d人
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3320221&extra=page%3D3
解釋一下點解咁多人唔識用z呢個現象
我要哂命的話,會開新ac嗎?
多一招新招有 ...

你所見既果部份人可能唔識巡打
但我所見既果部份人8成以上識巡打
大家見既人唔同,點可以就咁歸納?
而我只係認為你無謂將巡打功用無限放大
有幾可打兵堡真係 可以係中場度步國打步國而無任何弓兵丫?

極端d講:如果係中場度 維京+韓國打條頓+馬雅,而雙方一開戰後,弓國就堅守攻擊(沒有移動)
但計番牌面,即使條頓弓防"比較"低,條頓都應該好好盾,
打落去既話就算用唔用巡打,條頓果方亦都未必贏
回復 支持 反對

原帖由 kamkam2005 於 4-10-2008 15:16 發表

極端d講:如果係中場度 維京+韓國打條頓+馬雅,而雙方一開戰後,弓國就堅守攻擊(沒有移動)
但計番牌面,即使條頓弓防"比較"低,條頓都應該好好盾,
打落去既話就算用唔用巡打,條頓果方亦都未必贏

係唔拉兵情況下,條頓果邊贏面大好多..

馬雅克兵就大家都知啦..

條頓近攻幾乎無敵,無步兵夠佢打..

即係維幾乎被秒殺.

維ko左之後得番韓一個..

條+馬雅絕對贏到韓- -
回復 支持 反對

兵堡1打1根本就無意義,兵堡玩既係團戰,就算你兵堡神手,同盟29,吾合作照輸,所以兵堡1打1根本就無聊,用z係人都識lar!
回復 支持 反對

回復 22# 的帖子

你知道條頓既缺點嗎?

唔好將自己想要既結果修飾得太完美.

條攻速低, 行得慢,
唔好唔記得一點: 用Z既成效係要睇埋 果種兵本身既移動速度.
而馬戰車遠攻唔準, 好多時會打埋其他目標.
馬車遠距過羽箭.

口水戰係無謂, 背景資料講左你聽, 可以自己想像一下
回復 支持 反對