查看: 19954|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

兵堡 1打1必勝教學 新手學了不會怕

關閉 [複製鏈接]
步兵1打1必勝教學
大家可以睇下版主.食蕉連皮 - 巡邏解說
用巡邏的兵比起沒有用巡邏的兵
所以大家就算龜兵響城堡仍然未夠
如果對家是哥德就大獲,哥德不怕箭
哥德巡邏打沒巡邏,即使龜兵也可以被哥德輕易滅國
所以大家1打1必定要用埋巡邏
下圖大家會見到我d兵係用左巡邏
擺陣方法

弓兵必勝教學
好簡直,只要躲兵在城堡後邊就得

如果對家要求唔好龜兵,一樣冇問題
同人打既時候,唔好離開自己地盤太遠,切記要補充足夠既兵作戰,切記要加巡邏
最好不要離開下圖太遠範圍,以近打遠,多兵打少兵,佢奈你唔何
新手安全界線 (記住加巡邏)

高手安全界線

總結:兵堡唔係用黎1打1
咁鐘意隻揪就玩隨機地圖

版主.食蕉連皮 - 巡邏解說.mgx

112.22 KB, 下載次數: 3410

版主.食蕉連皮 - 沒有巡邏解說.mgx

110.68 KB, 下載次數: 3388

回復

哈哈.
雄哥 咁得閒打教學?
還是為著自己過往的敗績作總結?

你好矛盾啵,
又要做1on1教學,
又要話:
"總結:兵堡唔係用黎1打1
咁鐘意隻揪就玩隨機地圖"

其實呢招唔係必勝,
最多係打和. (巡對巡)

唔怕話你知,
當日我輸比 1ON1 "不斷贏你既人" ,
我一樣係用巡打對佢.

我輸並唔係因為我巡得比佢差,
而係我發現最少對方控兵技巧方面比我做多一樣野.

所以, 修一修改"必勝" 兩字吧.
回復 支持 反對

回復 3# 的帖子

如果一個人唔識檢討自己既失敗,
永遠唔會有進步.

難道你還停留在巡打係1on1係最高境界?
我從來沒有理會甚麼惡人隊的, 甚麼揚揚的甚麼,
只是, 你實在是技不如人,
糊里糊塗地到現在還不知輸在甚麼地方.
我同揚巡打1on1幾次, 都輸左,
我起碼發現自己輸係邊.
而你,
不思進取,
係度丟人現眼.

雄哥,
你開呢個post既目的已經好明顯,
又要實行你果個咩:
" 我只會係d大post度抽下水"既計劃?
多此一舉吧!

ps: 雄哥 為什麼要del #3cm呢orz

回復 支持 反對

原帖由 kagten 於 2-10-2008 13:27 發表

唔知邊個比人貼左張圖上網呢哥德189升帝,真係勁

我由8月中等到而家佢都仲未同我打
反正你地以前贏左我都當而家贏左我
你咪即放返個d save出黎囉
我順手教埋人地用巡邏

還是"引用" 好d.
免得你又del黎del去.

巡邏教學又何需要勞煩你呢...
你不是說食蕉已post教學嗎?
回復 支持 反對

原帖由 chun789chun 於 2-10-2008 21:04 發表
哈哈.
雄哥 咁得閒打教學?
還是為著自己過往的敗績作總結?

你好矛盾啵,
又要做1on1教學,
又要話:
"總結:兵堡唔係用黎1打1
咁鐘意隻揪就玩隨機地圖"

其實呢招唔係必勝,
最多係打和. (巡對巡)

唔怕話 ...

哥德189升帝,真係勁
仲要出埋3隻哈去打人
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3456389&extra=page%3D1

我由8月中到而家都等緊揚揚同我打,係佢唔肯同我打姐
反正你地以前贏左都當而家贏左我嫁啦
我順手教埋人地用巡邏

回復 支持 反對

原帖由 chun789chun 於 2-10-2008 21:29 發表

還是"引用" 好d.
免得你又del黎del去.

巡邏教學又何需要勞煩你呢...
你不是說食蕉已post教學嗎?

未組一句完整的不可del嗎
反正你又可以引用我d文,又有咩怕
回復 支持 反對

原帖由 kagten 於 2-10-2008 13:31 發表

唔知邊個比人貼左張圖上網呢
哥德189升帝,真係勁
仲要出埋3隻哈去打人

我由8月中到而家都等緊你地揚揚同我打,係你地唔同我打姐
反正你地以前贏左都當而家贏左我嫁啦
我順手教埋人 ...

我真是佩服你la... 連續del 3次post.

麻煩你睇一睇我留既言.

我從無提及 惡人=鍾仔 既事,
而你不斷強調又意欲何為呢?

似乎 惡人=鍾仔 件事同你呢個教學無關係.
那麼...
你可以看一看我的留言並且不要狂del自己既留言嗎?

"難道你還停留在巡打係1on1係最高境界?
我從來沒有理會甚麼惡人隊的, 甚麼揚揚的甚麼,
只是, 你實在是技不如人,
糊里糊塗地到現在還不知輸在甚麼地方.
我同揚巡打1on1幾次, 都輸左,
我起碼發現自己輸係邊.
而你,
不思進取,
係度丟人現眼."

回復 支持 反對

必勝?! 甘人地用你呢招必勝甘邊個必勝? 大家不停系條巷仔到走黎走去 走黎走去 ~_~
回復 支持 反對

原帖由 chun789chun 於 2-10-2008 21:36 發表

我真是佩服你la... 連續del 3次post.

麻煩你睇一睇我留既言.

我從無提及 惡人=鍾仔 既事,
而你不斷強調又意欲何為呢?

似乎 惡人=鍾仔 件事同你呢個教學無關係.
那麼...
你可以看一看我的留言並且不要 ...

我都好佩服你
之前3打4你輸左賴同盟呢條數我都未同你計
你而家話 (為著自己過往的敗績作總結?)
你自己用咩心態同我講估你估我唔知,仲諗住足我字失,你當其他人白痴??
為保之前贏過我既金漆招牌,揚揚緊係唔肯再同我打嫁
柒到正就同人地大義滅親,你勁哂

你話我停留在巡打係1on1係最高境界
但你又搵唔到方法破Z,更高技術既綠亞死鬥你又唔識打,淨識打兵堡
真係唔知邊個仲停留在響一個境界度,與其拜個嚣張自大賤人,我不如拜呀白日夢咪仲好
糊里糊塗地你現在還不知自己實力同美國與中國大陸普通玩家的級數差幾遠,跟白日夢學習比起跟嚣張自大惡人揚揚獲益更加良多
兵堡也要跟人學習只怪你天生對遊戲觸覺差,不能自己模熟隻game,搞到兵堡好似讀書,綠亞反而唔同,真係要多看記錄先會進步
由手呢半年來,我根本都唔洗d咩師父人教玩兵堡,你自己天生對遊戲觸覺差要人教就唔好入我數

我開貼你就發哂顛緊咬住我唔放
教學區咁多貼誤導人又唔見你咬下佢地
心態問題,唔洗解釋咁多啦
你係對人不對事

我開新ac原因好簡單
我費事好似chun你呢d人
成隻柴狼咁咬住我唔放
正如版主開新ac原因好簡單,大家都知d人好興圍插版主
版主就係因為費事與到呢種人,防止版主正常既留言生活

回復 支持 反對

原帖由 ‵★淺月夜ζ 於 2-10-2008 21:41 發表
必勝?! 甘人地用你呢招必勝甘邊個必勝? 大家不停系條巷仔到走黎走去 走黎走去 ~_~

兵堡1打1根本就無聊
回復 支持 反對