打印 上一主題 下一主題
收起左側

神探伽俐略-容疑者X之獻身 #20轉載明報相關新聞

24號首映果日睇左啦@@
之前第0章入面研究4色問題果個人就係石神
呢套戲圍繞"愛"  數學天才為左愛願意為殺左丈夫既花岡而自首
個結局都OK啦   不過我FD話悶= =....  我就覺得幾感人
想知結局就去戲院睇啦[[bao_46]]
回復 支持 反對

我琴日睇左喇,覺得幾好睇
樓上唔提我我都唔記得四色問題

開頭玩唔知爆咩(我入到去都開始左1分幾鐘
跟住內海問愛係咩
湯川話呢樣野唔合邏輯(全場笑左
跟住話ax^2+bx+c=愛 等既野
幾好笑

跟住好似電視咁播件案少少片段,不過今次你會睇落知道兇手點殺死人,但其實另有內情
中間本應覺得有d悶,但最後原來個結論係因為要有中間果d內容先得,跟住就明點解要有中間果段

套戲有別於電視,除左帶出結論之外,仲帶出一個兩難既問題
畀我都唔知點揀
不過覺得石神+花岡幾慘下
睇完唱歌果度記得唔好走住,幾好聽架,同埋有野睇

成套戲畀夠8.5/10分佢

想知點就去戲院啦
回復 支持 反對

我覺得開頭好睇姐..果個用釹炸船果個實驗...之後中間石神狂幫果個女人做假證據..有d悶.但係真係好勁...最後都ok..
成套戲比7.5/10  ..中間悶左dd
回復 支持 反對

果個用釹炸船果個實驗係點架?
我開頭冇乜睇到
回復 支持 反對

佢係http://hk.youtube.com/watch?v=_49JmSNPYGc
段片開頭果個實驗..

係講話用炸藥咁射架船係唔會咁勁..但係加左釹呢種物質會做成好大爆炸
回復 支持 反對

睇左lu...我個人認為...悶左d...2個鍾tall到太長
回復 支持 反對

佢係http://hk.youtube.com/watch?v=_49JmSNPYGc
段片開頭果個實驗..

係講話用炸藥咁射架船係唔會咁勁..但係加左釹呢種物質會做成好大爆炸
georgewong2006 發表於 29-12-2008 20:38

得幾秒...我開場入去睇都唔止
回復 支持 反對

得幾秒...我開場入去睇都唔止
j32738 發表於 2-1-2009 13:09

佢首先用鉛球解釋左,跟住就好似youtube甘 ...   
一開始以為佢開始實驗果個好似子彈發射出黎甘細
點知爆果下,,d聲真係好正XD
回復 支持 反對

鉛球解釋果度冇睇
加埋有幾耐?
回復 支持 反對

29# j32738
果度應該唔係鉛球..係用彈珠...果個實驗做曬應該係頭10分鐘..一定要睇呢度
回復 支持 反對