打印 上一主題 下一主題
收起左側

動漫節帖:大家覺得禁止即場出售限量版產品,利多於弊?

本身諗住網上好,唔洗排隊
點知第日上網5秒比人訂曬
都係排隊好...
怪盜kid 發表於 24-7-2012 15:16

kid買唔到sd1980;P
去買卡吧啦
回復

使其他消費者有公平的機會從網上訂購到限量產品
壓抑炒風
咁都唔錯~
回復

講真
佢唔俾你排隊賣限量版
但係都可以上網預訂限量版再到會場拎
根本冇俾炒家蝕過,仲好左
反而排開隊果D就慘
回復

講真
佢唔俾你排隊賣限量版
但係都可以上網預訂限量版再到會場拎
根本冇俾炒家蝕過,仲好左
反而排開隊果D就 ...
〝小趙﹏* 發表於 25-7-2012 01:33

餅主,你今年買唔買到;P
上年你就上東方video
回復

仲打算買,不過而家都買唔到啦.........
回復

對於賺錢如命既橘子唔去參展表示驚訝
每年佢果度都係好熱鬧
雖然除左去佢度買野之外都會行下其他展位
但 ...
godoslaw 發表於 24-7-2012 13:46

黑橙放野比vip都搵到偷笑
回復

黑橙放野比vip都搵到偷笑
14588563 發表於 25-7-2012 12:49

在巨商228事件發生前我也是一名橘子vip (鑽石第2高果隻)
228事件後覺得橘子真係只係識搵錢
所以開始放棄左佢了:lol
沒黑橘的動漫節
動漫成份↑
所以今年會去:lol
回復

在巨商228事件發生前我也是一名橘子vip (鑽石第2高果隻)
所以開始放棄 ...
godoslaw 發表於 25-7-2012 12:55

最憎黑橙"吊"高個價
回復

所以開始放棄 ...
godoslaw 發表於 25-7-2012 12:55

什麼是巨商228事件?
回復

餅主,你今年買唔買到
上年你就上東方video
愛恨交纏 發表於 25-7-2012 10:07

其實我兩年都上左video
你唔知姐;P
Btw 今年主辦單位真係傻
轉貼自某公區某game某gm
有意思嗎? 重點唔係想同佢搞咩捉字蚤遊戲, 而係佢地根本就搞事多過搞展, 佢想動漫節多D人黎玩, 就會搵大公司大廠黎參加, 我覺得GAMANIA係香港遊戲界都叫大, 你叫得我地黎, 即係代表我地可以幫你吸引人流, 而我地幫你吸引人流既方法除左企個舞台日日打比賽打到阿媽都唔認得之外, 就係我地遊戲既虛寶, 唔通我放支紅水落去會有人買咩, 會有人為左支紅水黎你個30蚊入場費既動漫節?! 唔好玩啦!!! 咁我特意安排珍貴既道具係你個動漫節到賣係咪應該多謝我地呀?! 場租就年年加, 就黎貴過買豪宅! 叫我地買多D位又貴過人, 裝修更加會係貴, 唔通我搭個竹棚黎當檔位咩! 好啦! 個到唔知幾多十萬幾多百萬, 我印野係咪唔洗錢黎賺玩家錢? 十蚊廿蚊D野又有限量, 你估真係好好賺? 我叫阿口米放晒落國戰商店我一蚊成本都唔洗俾TIM呀!!! 又要D玩家辛苦黎排隊買, 我地個檔年年排隊都兜晒成個會場, 又話我地阻住行人路, 咁點呀...你要人定要無人咖...叫你加鐵馬又一個個收我錢, D人排到周圍都係就每米收我錢, 我地D節目豐富多人留係到睇又話我地阻街又收我地錢, 罰罰下就夠買多個檔啦喂, 其他公司就年年請明星請靚模, 我地公司就請個上過一次雜誌既MODEL都唔俾, 又唔想我地俾記者訪問又話怕阻塞通道, 咁點者, 你動漫節到底要人流定唔要人流咖....唉....你地由得我發洩啦...講起依單野就真係火都黎....門口個位你估好易做呀, 有我地咁多大GAME就做到, 唔係? 請明星上去囉, 打比賽? 另外D公司有幾多GAME可以打比賽 :0) XXX>XXXX>XXXXXXXX>無限LOOP啊? 如果今年門口個位可以請明星上台, 想我地公司再參展真係要動漫節D人親自上黎我地公司慢慢解釋同好好坐底傾清楚先好講!!!!!! (嬲嬲豬了, 我從沒埋怨玩家, 只是覺得動漫節搞手極級無理而已)
回復