查看: 9288|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

【印度大象】打怪片 (投擲大劍vs雷劍)

上次轉完大象接近1個月無玩,呢幾日上返巨商練完隻印度象200拍片俾大家睇下

---------------------------------------------------------

使用野獸的瘋狂(W)(250MP)後
攻擊力:1647~1747 > 2268~2368
血量:        3020     >     4528
血量大約增加了50%
所增加的血量與力量的多少無關

---------------------------------------------------------

食魂 :

狂虎 :

--------天生技(投擲大劍) vs 雷劍-----------

雷劍 :

雷劍的傷害平均,範圍較大,3下技能就能全滅一隊食魂,很少有剩怪的情況

投擲大劍 :  

投擲大劍有濺射效果,片中可見怪愈密的地方所受的傷害愈高,2下技能就可以殺食魂,
要全滅一隊食魂最少需要4下技能,而且容易有剩怪的情況
最大問題是不斷放技能的時候投擲大劍有機會出不到(用了MP卻沒有出技能)

所以個人認為雷劍比天生技實用,只有在怪物聚集的時候傷害才比雷劍高

--------------------------------------------

妖僧(大劍投擲) :

妖僧(雷劍) :

步槍兵 :

親衛兵(細場) :

親衛兵(大場) :

謝謝支持!

評分

參與人數 2樂點 +200 Bravo! +1 收起 理由
黑刃 + 1 有心機
Hellkite + 200

查看全部評分

回復

之前個打食云BUG會掉唔到劍整番好?
回復 支持 反對

之前個打食云BUG會掉唔到劍整番好?
弗蘭 發表於 26-1-2013 23:43

推權同中食云技先會
回復 支持 反對

最近神的2轉
更可能超越
回復 支持 反對

印度大象高级改血将当肉盾吧
回復 支持 反對

小弟見到你隻神象真係好佩服。不過其實有濺傷都幾好用(清怪),而且未來招天生大劍技會再改強。希望到時會更加實用。如果樓主可以拍埋用天生技打騎兵親兵就一流了XD
回復 支持 反對

真係好正,咩帥都太介同神武神裝== 真係唔洗玩神
回復 支持 反對

有無機會出個分析睇下加血/力既天生技差幾多
不過超神裝,我呢d新手得個睇字 到自己升果隻應該差好遠
回復 支持 反對

小弟見到你隻神象真係好佩服。不過其實有濺傷都幾好用(清怪),而且未來招天生大劍技會再改強。希望到時會更 ...
星野零 發表於 27-1-2013 12:45

多謝支持 見你都有玩大象

濺傷的確唔錯, 但我平時打食魂唔封冰(太麻煩), 令到有時候有bug出唔到大劍投擲
所以都係用雷劍清怪會少有剩怪的情況
如果大劍再改強有機會再拍片試試

印度大象高级改血将当肉盾吧
jsxx007 發表於 27-1-2013 11:38

商3路過還不報上名來

真係好正,咩帥都太介同神武神裝== 真係唔洗玩神
steven120 發表於 27-1-2013 12:54

其實我得隻印度大象係用緊太戒=.= (成個AC得2隻太戒)
其他都係仲用緊光戒
所有最好既野都俾曬隻印象啦

有無機會出個分析睇下加血/力既天生技差幾多
不過超神裝,我呢d新手得個睇字 到自己升果隻應該差 ...
hs93 發表於 27-1-2013 14:35

加血好似唔會加 天生技既威力嫁啵
只係會令用W時候 多好多血 可以做肉盾
我隻印象全血會有13504血
用了W後 接近2萬血
回復 支持 反對

THANKS FOR SHARE!
一直想知雷劍技同天生技用邊個好D
不過血量唔係增加左34%左右咋咩
仲有個天生技有時係會扣左MP但冇出,不過等多陣就會有番
個情況有D似漢槍技咁
回復 支持 反對