查看: 5853|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手起家篇(7/2013 v2.2813)附毘沙物價

事先聲明 這是我要求朋友幫忙打的,希望幫到大家

新手起家篇:

係好多啱啱開始來玩日巨的朋友通常都會覺得好難玩,好難起家。其實只要你落小小心機, 起家真係唔係一件難事。

第一個STEP梗係開個帳號先架LA=.=….再睇睇日巨有咩會送比新手

http://kd.gamania.co.jp/news/other_event/beginner_guide/gash/

以上廢話都係唔講咁多LA, 首先開一個角色,本人極力推介由零開始的玩家選擇中國起手, 揀男定揀女就由自己心水決定LA。因為係日巨最新的版本中, 最新推出了兩隻新2, 分別係中國的關胡2轉同埋朝鮮的柳成龍2,其中以中國嗰隻都係好實用, 技能範圍大,出技距離遠,雖然威力唔及神獸, 但係張就下用住先LA,再配上孔明同埋燕,LV打料都係無難道。

LA, 一開波開左個人,第一時間入去市街接個任先個任務員係朝鮮同日本出口條路之間,佢分別有4個任可以拎到新手最基本的幾件限時物品。

拎到把斧之後,就可以去打下藍石賺下錢先,打到咁上下,轉左隻燕1,咁就可以開始去打猿公, 會出幻云,新手熱門材料之一,打呀打呀,到到咁上下,隻關胡吸到100LV,就去市街買番10粒中國袓先靈魂石,大約都係百幾萬1粒。如果唔想洗錢買的話,就可以去朝陽上面個特殊地圖打,打任何怪都會出,打門口嗰啲怪難度會比入面啲低。齊左10粒靈魂石,再加上100的關胡,咁就可以去市街台灣出口附近,入去轉隻2轉。

當你轉左呢隻2轉時,距離合神就跨左一大步LA,用呢隻2轉去打材料會比用其他一般2轉打得快,同埋如果你想去升LV,用呢隻2轉都一樣無問題,50LV去打食云都無問題。

到後期就可以打炎王 冥蛇出冥石 打幻獸出幻魂,當打齊哂幻料就可以用材料+錢同人換幻牌或者幻獸魂魄 然後儲齊3幻同封書 神獸石就可以玩你想玩既神獸啦

200lv其實唔洗好耐 起碼快其他ser 1.5倍 抽到既200lv天照裝可以賣又可以自用
之後再儲錢儲到出埋麒麟  咁神獸夢就完成左

最後想講  日巨出神真係1毫都可以唔洗用 只不過要付出相應既時間 當然用錢會玩得開心d(詳情見日巨交易板)

毘沙門新手相關物品價錢(以下價錢由市街拍賣場隨錢抽取及朋友消息,純為參考, 1m=100萬):

藍石  0.2m

黃石  2-4m

冥石  4-5m

幻魂  12m

幻晶  24m

朝入  300m

台入  800m

日入  150-200m

明入   4xx m

印度書   1-200m

封書 250-300m

人妖書  150-200m

袓先靈魂石  1m-2m

孫子 8-10億

朱雀封魂石 30m

青龍封魂石 35m

玄武封魂石 10m

如有任何問題 可以留言改進

評分

參與人數 2樂點 +135 Bravo! +1 +1 收起 理由
peterlam33 + 35 + 1 + 1 精華文章
y1637892 + 100 精品文章

查看全部評分

回復

支持~新手表示大愛
回復 支持 反對

十卜十卜,終於見老手出新手起家指引啦
回復 支持 反對

玩日巨好正
回復 支持 反對

寫得很好呀^^但印書是封印書?2E5-3E,即是250M-300M,1-200M收不到的
回復 支持 反對

以下純粹個人意見. 只供參考

黃石  2.5-3.5m

冥石  4-5m

朝入  250~350m

台入  700m

日入  120-150m

明入   400m取引所價 最平估計3億5

印書   250~300m

人妖書  100-150m

孫子 8億少見 9~11億

朱雀封魂石 30m
青龍封魂石 35m
玄武封魂石 9~10m 間中出現8m
白虎封魂石 6~8m 間中出現5m
回復 支持 反對

居然唔記得左打封書  唔該上面兩位   
印書係印度男/女既轉職書
回復 支持 反對

支持下先~
回復 支持 反對

有無人幫一幫我升隻長槍1轉 id MrDLung   講真無人幫無清技兵好悶=.=
回復 支持 反對

金龍麟仲有無人收 又值幾銀
回復 支持 反對