查看: 10604|回復: 40
打印 上一主題 下一主題
收起左側

投訴 - 請明鑑

關閉 [複製鏈接]

投訴人:呀楊

投訴對象:我思故我在

有關版塊:聊天廣場

有關連結:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4460054&

有關位置:15樓時意圖挑釁(有動機或意圖),25樓明顯挑釁

投訴內容:
1.落Club溝女呃蝦條攻略心得 [轉]-23-8-2013
多月內不停在其他帖子裡挑釁我,"我思故我在"曾在任職版主時試過用粗口侮辱本人,他每一次都總是挑釁我,但我沒有投訴他一次,可是他已開先例,所以這次我真的不能夠再次忍受他的挑釁,而且我在"落Club溝女呃蝦條攻略心得"其實已經嘗試逃避他的挑釁留言,但他不願意主動停止,還要說"比人比拋兩拋就縮沙,唔好咁啦"(25樓)and "你出埋啲post篤眼篤鼻"(29樓),試問我怎樣下氣?試問我們現在是管理同一版的,但他也要進行挑釁行動,而不是平心靜氣地說服我,我不知道怎能與他共事?我明白這個帖子可能存在社會不良風氣,我接納任何一位會員意見,例如在(3樓)的comment"老實說..反感帖",我是沒有回駁他,我明白他的價值觀。(要圖可以聯絡我)
證據Link:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4460054&(15樓時意圖挑釁,25樓明顯挑釁)

2.大家幫幫手按個讚-19-9-2012
我當時只是給意見,但他用粗口怒罵當時普通會員的我及主動挑釁我,他更作人身攻擊,希望版主聆聽我多月放在心底的訴求,我知道這個帖已經是2012年,曾經我認為已解決,但只是我單一方面平熄,但現在這是迎擊時的另一樣武器,當時的前版主"H20_希古恩"解決方法只是"注意用詞樂點 -5"三次(52樓)及關帖,其實有點便宜了版主身分的"我思故我在",明知自己是版主,但多次說出粗言穢語侮辱我,完全違規,當nakuz規則如同泥濘,而我當時沒有來設訴區投訴他,我忍氣吞聲就過了,對我現在身為版主也感到可笑。(要圖可以聯絡我)
證據Link:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4388571&extra=&highlight=&page=5(49樓開始)

3.有冇人去過博覽館可以入來share~~-27-11-2012
語氣及內容明顯挑釁,是公認的,最後由前聊天廣場版主"刺客先生"來解決,沒有意見,只是用來參考"我思故我在"每次都是挑釁我。(要圖可以聯絡我)
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4405296&(7樓開始)

4.設訴-23-08-2013
主要解釋"我思故我在"有關落Club溝女呃蝦條攻略心得 [轉],原本只是從其他論壇copy內容,絕對不是本人編輯的,當時覺得文章稍為風趣幽黙而轉過來的,原先目的只是純探究現在的落Club社會風氣,而且內容並沒有所謂嚴重,最多也是不喜歡這種價值觀,我不能否認,但沒有觸犯版規及侮辱甚麼,只是探討作者的文章而已,另外為了會員我也已經要求關了帖,只是"我思故我在"借我過橋的行為。

最後請版主細心考慮他的人品,是否能夠勝任版主一職,他不能夠在所有人面前保持中立態度,論語氣,禮貌,人品,字句都未能達到要求,我再強調"每一次都總是來挑釁我,我已經不能再忍受這種惡行。"請各版主明察秋毫。謝~

其他意見:可能你會覺得我很過分或分化,其實我是逼不得已,但確實欺人太甚,而且我也懷疑他想分化我!(要圖可以聯絡我)另外我再三強調"每一次都總是來挑釁我,我已經不能再忍受這種惡行。"希望管理員理解我的苦衷,不要只是扣樂點草草了事便宜對方,因為他已經在職版主時屢犯多次,我不想毎半年受一次攻擊,我很辛苦與無奈,今次已經是第三次被滋擾了......請明鑑
回復

你出post之前用下個腦啦,身為版主轉埋啲咁既野過黎,你唔好染污聊廣丫,講真,你文化有幾高大家有目共睹,係明鑑呀,學好啲中文先啦好唔好
回復 支持 反對

你出post之前用下個腦啦,身為版主轉埋啲咁既野過黎,你唔好染污聊廣丫,講真,你文化有幾高大家有目共睹, ...
我思故我在 發表於 23-8-2013 08:32 PM

係依到我只會答你一句系統說話
你回我幾多次都咁講
"身為在職版主,帶頭利用職位身分使用粗言穢語、攻擊他人、侮辱他人、挑釁對方、無視規矩。"
都唔知可以砌你幾多次
你不仁,我不義姐
回復 支持 反對

係依到我只會答你一句系統說話
你回我幾多次都咁講
"身為在職版主,帶頭利用職位身分使用粗言穢語、攻擊 ...
呀楊 發表於 23-8-2013 20:44

我咁樣你就可以大條道理係聊廣出啲咁既post?你唔好拎我黎掩飾你既過失
回復 支持 反對

我咁樣你就可以大條道理係聊廣出啲咁既post?你唔好拎我黎掩飾你既過失
我思故我在 發表於 23-8-2013 09:09 PM

你講咩都冇用
因為我又冇犯版規又冇挑釁人又冇爆過粗
總之係咪污染都好
頂多關post
我就主動申請左關post
完bye bye~
回復 支持 反對

回復 5# 呀楊
關左帖就得拿,做錯野申請關帖就當解決左?咁人地出啲違規帖又要扣分又要乜,你咪好著數?
回復 支持 反對

回復  呀楊
關左帖就得拿,做錯野申請關帖就當解決左?咁人地出啲違規帖又要扣分又要乜,你咪好著數? ...
我思故我在 發表於 23-8-2013 09:17 PM

唉~你頌唔明?
我從來都冇違規過
我要求關帖係我嘅事
唔係我自己都要你管埋我呀?
:funk:
回復 支持 反對

回復 7# 呀楊
原來你認為自己個post冇問題,錯都唔認,ok,拿各位唔好成日怨聊廣啲post低質喇,連版主都咁做,大家接受呢個事實啦下
回復 支持 反對

回復  呀楊
原來你認為自己個post冇問題,錯都唔認,ok,拿各位唔好成日怨聊廣啲post低質喇,連版主都咁做 ...
我思故我在 發表於 23-8-2013 09:32 PM

點都好啦~
你當時唔搞我
我自然唔會搞你
你四樓回comment時
我都覺得有point
所以我冇反駁你
掉轉你應該好好反省下你自己後面講啲野
口出狂言bye bye
我唔會回你喇
回復 支持 反對

點都好啦~