查看: 5897|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 燕3 的可能性

自從 出左冰場的武器 + 2轉可以回魔後燕2 開始多返人用
但一想到燕3 唔知會唔會係一隻 <打手>來?

但佢做<打手>,就有好多問題出現
燕2/3 不能比道術C回MP 作為一隻<打手>,如果無得回MP 極大可能唔夠魔清怪
加上燕 係<力糸> 2轉 照計應該 主要+力 

有可以解決方法
第一可能 燕3 變成<智糸> 3轉時多200智力 技能傷害受<智>影響
咁就可以 減低 無得回MP的問題
第二可能 燕3 變成可以 比道術C回MP 但不可以回MP比道術C 變相 任何MP女都變成2倍魔
第三可能 燕3 唔係一隻<打手>,而係變成一隻輔助型的舊2轉

仲有另一個問題
燕的專用武技會係咩 封冰?魔力FU?增幅
封冰=>睇下 念/陰 可以性都幾大  到時180/200FU 可以令去雪藏都得
專武 成本平好多

魔力FU=> 應該GM 唔會咁西利?

增幅=> 第2個有機會 可能
但相信 好多人 都唔會用隻<打手>,而放棄<冰場>
回復

個人認為 呢1至2年內都唔會出
回復 支持 反對

=.=天王再下個版就到燕3啦.1年內一定出囉..(個人見解)
回復 支持 反對

=.=天王再下個版就到燕3啦.1年內一定出囉..(個人見解)
飛雷神 發表於 2-2-2016 10:27

同意...應該係同步出 燕3 同天王
賽3 都同天王同步 出啦

下個版就到   1年內一定出囉
回復 支持 反對

我比較想知如果真係出燕3 會唔會補多D魔= =變打手應該可能性較低 純推測
回復 支持 反對

我比較想知如果真係出燕3 會唔會補多D魔= =變打手應該可能性較低 純推測
Lkyb 發表於 2-2-2016 14:38

舊2轉本來8隻都係打手,只係時代不留人,燕2變左輔手
回復 支持 反對

其實轉燕2/3都只係貪佢比燕1時抵抗高
無咁易死啫
我估有神獸以上嘅兵陣根本唔會理隻燕2打唔打得,封唔封冰
純粹係高抗+回MP+谷戰
回復 支持 反對

無咁易死啫
我估有神獸以上嘅兵陣根本唔會理隻燕2打唔打得,封唔封冰 ...
edwinmonster 發表於 4-2-2016 01:23

only係回魔同唔會死炸
回復 支持 反對

only係回魔同唔會死炸
滿天星 發表於 4-2-2016 01:26

我咪指呢樣野囉
回復 支持 反對

無咁易死啫
我估有神獸以上嘅兵陣根本唔會理隻燕2打唔打得,封唔封冰 ...
edwinmonster 發表於 4-2-2016 01:23

如果回更多魔,可以加智力的點數需求減少,將點數調去加更多血。

其實還有一個可能,變成被動技(孔鉅項德那些)
回復 支持 反對