查看: 17880|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 盜賊pk教學....不喜勿踩=]

首先我地要了解盜賊應該學咩招.."
盜賊狂暴:絕對吾駛.因為盜係用雙兵械..爆左狂暴佢用吾到雙兵械個一種速度.何況lv d有進階狂暴.呢招晒sp.吾好學
影縫:用黎控場+上pk黎佔有好多優勝拭制對手既行動...配合潛行係天衣無縫..
二連擊:睇黎好似冇乜用..不過盜賊欠缺攻擊技.呢招係pk做到一定既殺傷..但係用幾次cp好易貧..+上佢吾可以爆擊..忍住手..高lv學3連擊啦
潛行:呢招可以變到好多方式黎用.盜賊pk就係用呢招黎屈人.佢可以配合影縫無聲無色定人.又可以埋身用招..學到lv2就ok.因為夠用..可以連用.
閃影刺:呢招仲勁.雖然只有一定機率定人.影縫未回用呢最好.可以將對手制伏.十分實用=]
毒刃:信相大家都知盜賊既毒係六職入面係數一數利害.呢招對法師,戰士等職都有威脅~人地只要中左..你要羸佢真係易如反掌啦
快意擊:呢招其實用處真係吾算大..除非你學52個招-人防.吾係絕對冇必要學爆..學到lv2黎學毒刃已經足夠了.
漫天旋舞:呢招其實只係低lv有用..高lv有得學通體麻痺.代替左呢招..所以呢招實用性吾算大.吾學52lv個招+自己攻.基本上可有可無.
傲氣狂怒:一定學.盜最自豪會心定敏..呢招除左+會心之外.仲可以+近身攻擊..所以無論升lv or打怪得佔左優勢.
蘊氣心流:呢招可以吾學.因為盜賊既cp吾用二連擊呢d晒cp既招.就夠cp用 不過我學.萬一cp貧左.可以快d回cp
閃影步法:一定學.呢招+回避率...打怪+上pk可以增加miss既機會..如果配合一套+敏既裝.真係打多次都會miss架
通體麻痺:呢招係用黎屈戰士.戰士本身多血.多防.所以一定要用毒+通體黎慢慢屈佢.不過你招最衰就係冷卻慢.實用性大減..
暴戾擊:用黎-人既防...但係冇乜用..因為佢本身-得吾多..比起戰士招凝魂之擊差好遠.而且前置技能要學咁多sp 吾好學會好d
暴戾瞬殺:+自己既攻擊力..但係同上吾+得好多.而且得一定機率..pk戰中..你打咩職+少少攻都吾會差好遠..建議吾學..
毒擊亂舞:一定要學既毒.大範圍毒技..d毒仲要係lv4..對於法師等係好屈機..對打戰士黎講.又多左一招黎控制對手.勁~

到實戰pk喇...
我地要知道打人既技巧:
第一招出既技應該要係潛行..用潛緊個陣你可以有2個方式同同敵人交鋒..如果係所有職..你可以潛緊再用影縫..最好係佢隔黎用.因為方便換番雙兵插佢(題外話:可以將投兵放係1.影縫放係2.雙兵放係3.方便影縫插人.插人影縫)插完如果係弓手,法師,ec,幻c既話可以直接插佢.冇乜技術可言..不過要留意弓手.佢可以隨時用束箭束你..咁你可能勝會低.不過只要記住閃影刺同影縫一回完就出..應該問題不大.對所有職都咁玩係屈機..不過係呢道我想講一講戰士既pk.可能會有人問:盜賊打羸戰士係咪好難..?其實盜打羸戰士係要好有技術..仲有好晒時間..首先應該要跟番我上面既step去做..不過係潛完影縫之後.要用毒同通體麻痺..再二話不說咁走.等d毒扣佢血.不過要留意用閃影步法..因為佢驚佢爆獸..走吾設就88..仲有佢會用弓射你.你應該保持番佢射吾到箭既距離.之後影縫儲完左再重複以上步驟.P.S要通痺可以用影縫.."再放毒..咁就可以k.o所以係好講技術...吾係咁簡單..同埋電腦比較廢既人係好難做我描述既野。到盜賊打盜賊..其實真係要好小心.如果大家一齊潛.就要等潛完迅速用定技定對手..個一下好講運..因為如果你一MISS就吾掂.如果你定到佢.已經成功左一半..再慢慢毒.通體..等K.O佢..當然不忘影縫定人.記住影縫就是勝利。

到到呢道...大家有冇咩問題.?有既係道討論=]

我好大機會好多時侯打錯字=]請指出!!

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
killeralan + 5 精品文章

查看全部評分

回復

回復 #1 ~爆之影~ 的帖子

好正@@咁又可以加強對盜pk既知識
回復 支持 反對

GOOD,好有用,我是新手
回復 支持 反對

我都係新手,肥影教我點玩- -"
回復 支持 反對

教左喇wo~
你吾明d咩先!?
講左先幫到你架
回復 支持 反對

囧.....佢完全唔明我講咩.....
回復 支持 反對

真係吾明- -
講白d啦
你講升lv?
回復 支持 反對

勁呀小爆,正到爆爆~~~~~~
回復 支持 反對

@.@你有行欠左字
毒刃果行呢  數一數厲害 <-----------------是否欠左個二字- -?

但都多謝你既分享=]
唔明 我會洗你密頻..........................問你的 =]
回復 支持 反對

回復 #6 ckahonam 的帖子

佢一係想你帶= =一係就係度攪爛gag
回復 支持 反對